Versoepelde regels en 1e wedstrijd

Langs deze weg opnieuw een update van het bestuur. Wederom zijn de Corona-maatregelen door de regering recentelijk versoepeld en we hebben als vereniging en sportcenter -met inachtneming van de 1,5 meter- weer meer mogelijkheden.
Hiertoe volgen wij als vereniging en sportcenter het Protocol Golfsport van de NGF (het laatste nieuws hierover is te vinden op de website van de NGF).

Belangrijkste punten die wij als leden van de vereniging in acht moeten blijven houden zijn:

  • Hygiëne-maatregelen: gebruik de desinfecterende zeep die op het center aanwezig is;
  • Het eenrichtingsverkeer op het golfcenter: volg de pijlen en loop buiten om als je op de driving range hebt geoefend (van teehouse naar terras naar uitgang en entree via ingang driving range);
  • Eenrichtingsverkeer in de kantine (die vanaf 1 juli weer open) is;
  • In de kantine mogen slechts 20 personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Dit is gebaseerd op het aantal beschikbare zitplaatsen;
  • De 1,5m onderlinge afstand op het terras dat ook vanaf 1 juli weer open is;
  • In zowel de kantine als op het terras kunnen alleen de zitplaatsen gebruikt worden. Staan is hier niet toegestaan;
  • De vlaggen in de holes mogen niet worden aangeraakt, laat staan uitgenomen;
  • Er wordt niet geharkt in de bunkers, er geldt een local rule voor als de bal in de bunker landt.

Er hoeft vanaf 1 juli geen registratie van de spelers op de golfbaan meer plaats te vinden; dat betekent dat reserveren via Egolf4U wordt beëindigd en er na de beëindiging  weer onder het motto ‘first come first serve’ wordt afgeslagen op hole 1!

Hoewel er zeker tijdens de ‘intelligente lock-down’ weinig activiteiten waren op het Golfcenter is er wel een hoop gebeurd! Met enkele vrijwilligers (en in het bijzonder dank aan Raymond, Jeroen en Harm) is het bewateringssysteem nagekeken en uitgebreid. Ook de greens van hole 2, 3 en 6 zijn nu voorzien van een bewatering! En Ineke en Gijs hebben gezorgd dat de bunkers en greens goed onderhouden bleven.
Omdat golf een van de eerste sporten was die onder voorwaarden weer van start kon gaan, heeft dat veel (nieuwe) interesse gewekt. Daarnaast heeft Amstelhof haar leden in de gelegenheid gesteld om, als alternatief voor de gesloten sportschool, kennis te maken met de golfsport. Ook wij als vereniging hebben van deze ontwikkelingen geprofiteerd en hebben in de laatste weken een kleine 20 nieuwe leden mogen verwelkomen!

Nu het weer mag om wedstrijden te organiseren wordt het dus weer tijd om dat te gaan doen! Donderdag 9 juli zal de eerste wedstrijd plaatsvinden. Inloop vanaf 17.30u, inschrijven voor 18.15u, inschrijfgeld € 3,00 voor leden en € 10,- voor niet leden. Wedstrijdvorm wordt die middag bepaald. Let op inschrijving en prijsuitreiking zal buiten plaatsvinden. We komen spoedig bij jullie terug met een meer uitgebreid wedstrijdschema voor de komende maanden.

Tot volgende week!